Werkwijze van een aanbouw

U heeft een idee voor het uitbreiden van uw woning of zakelijke pand na veel speculeren is het tijd om alle wensen op papier te zetten.
Wij komen langs om de ideeën te bespreken en te kijken of dit uitvoerbaar is, nogmaals; er is bijna niets te gek.
Als wij vertrouwen in elkaar hebben dan (ver)zorgen wij dat onze vaste architecten en bouwkundige in het nodige bestemmingspan kijken wat er mogelijk is in de gemeente, en of er een vergunning aangevraagd dient te worden.
Als dit allemaal binnen het bestemmingsplan valt zullen wij met een offerte op maat komen waarin al uw wensen worden aangegeven.
Na het uittekenen van de uitbouw door onze architect kan de (mits nodig) vergunning worden aangevraagd. Zo worden alle zorgen u ontnomen en zullen wij het van begin tot eind regelen.
Als wij als beide partijen akkoord zijn op de mooie plannen en de uitvoerdatum bekend is gaan wij alles in bestelling zetten zodat er nooit wijzigingen in de prijs zullen zijn tijdens de wachtperiode.

Fase 1: De voorbereiding

Dag 1

Op de eerste dag van het project staat alles in het teken van de voorbereiding. Er worden afvalcontainers geplaatst zodat het afval dat vrijkomt bij de werkzaamheden gemakkelijk afgevoerd kan worden. Daarnaast worden er een graafmachine en grondverzetmachine bezorgd die nodig zijn om de fundering voor de uitbouw te leggen. Ook wordt er een hijskraan bezorgd, omdat de uitbouw op zijn plaats gehesen moet worden.
Op deze dag wordt er ook een bouwkeet neergezet waarin het bouwteam de werkzaamheden kan voorbereiden en uitvoeren. Hierin worden tevens materialen opgeslagen en gereedschap opgeborgen.
Als alles op de eerste dag gereed is gemaakt, kan het echte werk beginnen!

Dag 2 & 3

Op de tweede en derde dag van het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Allereerst wordt het nodige straat- en tegelwerk verwijderd en afgevoerd, zodat er genoeg werkruimte ontstaat. Vervolgens worden er baken geslagen en de maten en hoogtes uitgezet van de aanbouw. Dit is belangrijk om te doen, omdat zo duidelijk wordt waar de fundering precies moet komen te liggen.
Na het uitzetten van de maten en hoogtes, kan het graafwerk beginnen. In deze twee dagen wordt de gehele aanbouw uitgegraven en afgevoerd. Hierbij wordt er rekening gehouden met de juiste diepte en breedte van de fundering. Het is belangrijk dat de fundering stabiel en stevig is, zodat de uitbouw op een veilige manier geplaatst kan worden.
Tijdens het graafwerk worden er meerdere Big Bags gevuld met schoon vulzand voor de latere fases. Dit vulzand zal later gebruikt worden om de fundering op de juiste hoogte te krijgen. Wanneer het graafwerk is afgerond, kan er begonnen worden met het storten van de fundering.

Dag 4 & 5

Op de vierde en vijfde dag van het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Op deze dagen komt er een extern bedrijf langs om de palen te plaatsen. Omdat er gebouwd wordt met een licht bouwsysteem, kunnen er vaak schroefpalen gebruikt worden. Dit is een lichter alternatief dat ook met minder herrie en overlast geplaatst kan worden, wat fijn is voor de buren.
Wanneer de palen geplaatst zijn, kan er begonnen worden met het isoleren van het zandbed. Dit wordt gedaan door middel van dubbele isolatie met EPS, wat een hoge isolatiewaarde van 5.5 oplevert. Daarnaast wordt er ook een vorstrand geplaatst in combinatie met randisolatie van EPS. Dit zorgt ervoor dat de fundering goed geïsoleerd is en er geen warmte verloren gaat via de fundering.
Het isoleren van de fundering is een belangrijk onderdeel van het bouwproces, omdat dit ervoor zorgt dat er geen warmte verloren gaat via de fundering. Hierdoor blijft de uitbouw warm in de winter en koel in de zomer. Na het isoleren van de fundering kan er begonnen worden met het plaatsen van de lichtgewicht stalen constructie van de uitbouw.

Dag 6

De laatste dag van de eerste fase is aangebroken in het proces van het plaatsen van een lightweight steel prefab uitbouw. Op deze dag staat het storten van het beton in de funderingsvloer centraal. De betonwagen en betonpomp staan klaar voor de deur en het beton wordt gestort in de funderingsvloer op basis van de laser. Na het storten wordt het beton netjes afgewerkt en moet het goed uitharden.
Tegelijkertijd worden de afvalcontainers opgehaald en afgevoerd. Hiermee wordt de werkplaats netjes achtergelaten en is de eerste fase van het proces afgerond.
Het uitharden van het beton is een belangrijke fase in het proces. Dit duurt gemiddeld 4 tot 6 weken, afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden. Wanneer het beton volledig uitgehard is, kan er begonnen worden met de volgende fase van het proces. Hierbij wordt de lichtgewicht stalen constructie geplaatst en worden de wanden, deuren en ramen gemonteerd.
Na afronding van de hele constructie, is het tijd om de binnenafwerking van de uitbouw te voltooien. Hierbij worden de vloeren, muren en plafonds afgewerkt, en wordt de elektriciteit en eventueel andere voorzieningen aangelegd. Op deze manier wordt de uitbouw volledig klaargemaakt om in gebruik te worden genomen.

Fase 2: Het plaatsen

Dag 1

Na de voltooiing van de eerste fase van het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw, is het tijd voor de tweede fase. Op de eerste dag van deze fase beginnen de werkzaamheden opnieuw en worden de nodige containers geplaatst op de bouwplaats. Het eerste wat er moet gebeuren is het opvangen en stutten van de gevel. Dit is een cruciale stap omdat de gevel ondersteuning nodig heeft nu de oude achtergevel is verwijderd. Het stutten van de gevel zorgt ervoor dat de stabiliteit van het huis niet in gevaar komt tijdens de rest van de bouwwerkzaamheden. Een team van ervaren bouwvakkers begint met deze taak en zorgt ervoor dat alles veilig en stevig is voordat de volgende stappen worden gezet.

Dag 2

Op de tweede dag van de tweede fase in het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw, gaan we van start met het hak- en breekwerk van de gevel. Het team begint met het opbouwen van de juiste veiligheidsvoorzieningen en begint vervolgens met het afbreken van de gevel. Hierbij wordt de gehele gevel weggehakt en gebroken, zodat er een nieuwe gevel geplaatst kan worden die perfect past bij de nieuwe aanbouw. Het afval wordt direct afgevoerd en het gebied rond de bouwplaats wordt opgeruimd. Na het afbreken van de gevel, kan er begonnen worden met het plaatsen van de nieuwe staalconstructie voor het opvangen van de achtergevel. Deze constructie zal de gevel ondersteunen en stabiliseren tijdens de rest van de bouwwerkzaamheden.

Dag 3, 4 & 5

Op de derde dag van de tweede fase van het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw is het tijd voor de nieuwe staalconstructie. We hebben deze al voorbereid en op maat gemaakt in onze werkplaats, en nu is het tijd om het op zijn plek te hijsen. Dit doen we met behulp van onze hijskraan en een team van ervaren vakmensen die het op zijn plek zullen zetten en vervolgens compleet aflassen.
Ondertussen worden er rond deze week ook de kozijnen geleverd. Dit is een belangrijk onderdeel van het project omdat dit de uitstraling en het aanzicht van de uitbouw zal bepalen. We zorgen er daarom voor dat de kozijnen precies op maat zijn en passen bij de stijl van de woning.

Dag 6

Op de zesde dag van de tweede fase van het plaatsen van de lightweight steel prefab uitbouw is het tijd om de prefab elementen te hijsen en op hun plek te zetten. Een vrachtwagen met hijskraan arriveert op de bouwlocatie en er wordt begonnen met het hijsen van de elementen. Het gaat hierbij om de gehele aanbouw, inclusief de kozijnen. Vaak staan de elementen nog voor het middaguur op hun plek, waardoor de rest van de dag kan worden besteed aan het verder afwerken van de aanbouw. Met het hijsen van de prefab elementen is een belangrijke mijlpaal bereikt en is de nieuwe uitbouw al goed zichtbaar.

Dag 7, 8, 9 & 10

Na het plaatsen van de prefab elementen en kozijnen op dag 6, begint de week daarna met het afwerken van de uitbouw. Op dag 7 gaan wij aan de slag met het monteren van de gevelbekleding en het afwerken van de onderpleister. Ook worden de boeidelen gemonteerd voor een mooie afwerking.
Op dag 8 isoleren wij het dak en laten wij onze vaste dakdekkers het werk compleet maken met een tweelaags bitumen daksysteem. De dakdekkers zorgen voor een mooie zinken randafwerking en hoogwaardige zinken hemelwaterafvoeren.
Op dag 9 worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt alles schoongemaakt. We zorgen ervoor dat alles er netjes uitziet en klaar is voor gebruik.
Op dag 10 is alles volledig klaar en kunnen de bewoners genieten van hun nieuwe stukje woonruimte. Dankzij onze zorgvuldige werkwijze en de hoogwaardige materialen die we gebruiken, kunnen ze erop vertrouwen dat alles naadloos past en perfect past bij de contouren van hun woning.

Bekijk hier een timelapse van een uit- en opbouw

Hier wordt een aanbouw inclusief daklicht geplaatst